Vad är och hur fungerar en rabattkod?

  Rabattkod ger billigare shopping på nätet

  En rabattkod är något alla som handlar på nätet bör ha koll på. Rabattkoden kan på sikt spara stora pengar åt dig som konsument, speciellt med tanke på att nästan alla butiker på nätet erbjuder dig som kund rabatter, många gånger via rabattkoder. Det är inte ovanligt att du kan spara över 50 % på dina köp, ibland ända upp till 80 %.

  Boka din resa eller köp kläder online med rabattkod

  Idag handlar väldigt många svenskar på nätet och allt fler är också medvetna om vilka stora summor som går att spara om man lägger ned lite tid på att googla efter rabattkoder till de butiker man föredrar att shoppa i.

  En populär kategori där det går att göra stora klipp är resor. Nästan alla stora resebolag erbjuder någon form av rabatt eller kampanj, och allt som oftast går det att hitta en trevlig resa till ett rabatterat pris.

  En annan populär kategori, där utbudet är enormt, är kläder. Alla klädbutiker, stora som små, är medvetna om potentialen på nätet. Konkurrensen leder inte oväntat till pressade priser, många gånger i form av generösa rabattkoder, på allt från barnkläder till herr-, och damkläder, samt olika accessoarer och skor.

  Hitta din rabattkod via butiker eller kategorier på Rabattkoll.se

  På Rabattkoll.se hittar du mängder av heta rabattkoder. Du kan leta bland våra många butiker eller så kanske du söker efter rabattkoder inom en specifik kategori, exempelvis flygresor. I så fall rekommenderar vi att du går till just den kategorin för att ta del av de rabattkoder som för tillfället erbjuds.

  Vad är en rabattkod?

  Det finns många varianter på rabatter på nätet, ofta beroende på inom vilken kategori nätbutiken verkar. En del kör med generella erbjudanden, andra med fri frakt. Vissa butiker satsar på olika kampanjer, medan några erbjuder rabattkoder. Variationen är stor och den som lägger ned lite tid på att leta efter en rabattkod kan i förlängningen spara stora summor.

  Rabattkoden blir allt vanligare och de senaste åren har det närmast skett en explosion när det gäller rabattkoder på nätet. Rabattkoden kan se lite olika ut men den gemensamma nämnaren är att du erbjuds handla med en viss rabatt, allt från några procent upp till 80 %, i en viss nätbutik. Ett typiskt erbjudande med en rabattkod kan se ut ungefär så här: Upp till 50 % rabatt när du anger XXX vid ditt köp. Då dras 50 % av priset på den vara du köper.

  Så använder jag min rabattkod från Rabattkoll.se

  När du känner dig redo att genomföra ett köp med en rabattkod från Rabattkoll.se så är det bra att ha koll på hur det hela fungerar. När du klickar på ett erbjudande med en rabattkod, till exempel ett erbjudande om en weekend på Scandic Hotels, så skickas du till Scandic Hotels sida. I toppen på sidan du landar på visas den aktuella rabattkoden.

  I nästa steg fungerar det allt som oftast som så att du klickar på någon form av köp-knapp som gör att din bokning hamnar i någon slags varukorg. När du sedan ska betala för ditt köp får du allt som oftast också ange om du har någon rabattkod.